09 mars 2010

Lite granna upprörd

Har kikat runt på lite bloggar vars ägare kämpar med att gå ner i vikt. Näst intill alla har enligt mig en hälsosam syn på mat och ätande. Men så finns det bloggar som gör mig näst intill upprörd.

Det är bloggar där folk har börjat sitt nya hälsosamma liv. Till frukost dricker de en kopp te och äter 1-2 knäckebröd utan smör med två små gurkskivor på. Till lunch äts det en sallad bestående av gurka, tomat och några salladsblad och har man tur lite fetaost. Middag är det lite grönsaker uppskuren (ofta förekommande som tidigare nämnt är gurka, tomat och sallad) serverat med en pyttig liten köttbit.

Ja de här människorna går ner i vikt för att de svälter sig själva. Jag har själv trott att jag äter nyttigt när jag ätit liknande mat. Men faktum är att man inte orkar ett skit, man blir grinig, får huvudvärk och man mår piss och det enda man fokuserar på är mat och ätande. Man blir besatt i några dagar. Sedan går det inte längre och då faller man tillbaka i gamla vanor. (och gör man inte det har man nog antagligen något som liknar anorexi).

Äter man enligt tallriksmodellen och rör på sig mer än vad man stoppar i sig så går man automatiskt ner i vikt. Självklart kan man äta en sallad till lunch men det räcker inte med lilla gurkbiten, en halv tomat och några salladsblad. Kom igen tjejer och sluta upp med det där och satsa på en livsstil som håller livet ut. För lika fort som ni gått ner de där kilona går ni upp dem igen när ni börjar äta annan mat.

2 kommentarer:

  1. Håller med. Har man problem med vikten är det en livsstilsändring som behövs...inte tillfällig bantning och sen gå tillbaka till de gamla vanorna.

    SvaraRadera